Korte werkbroek

In de zomer draagt men vaak een korte werkbroek. Maar niet alleen in de zomer kan een werkbroek die wat korter is handig zijn, ook wanneer je werkt in warme omgevingen kan het gebruik van een werkbroek met een korte lengte vele voordelen bieden. Zo geeft het je veel bewegingsvrijheid én het voelt luchtig aan. Maar wanneer draag je zo’n werkbroek? En wat zijn de voor- en nadelen van een deze werkbroek?

Filter Toont 12 producten
Sorteren
Merk
Maat
Kleur
Gevoerd
Prijs
Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Wanneer draag je een korte werkbroek?

Het is belangrijk om rekening te houden met de eisen van de werkgever over het gebruik van een werkbroek met een kortere lengte. Zo is het niet in alle bedrijven toegestaan om een minder lange werkbroek te dragen. Dit kan voorkomen door bijvoorbeeld bepaalde veiligheidsnormen die een bedrijf in acht neemt. Daarnaast kan het aanhouden van bepaalde kledingregels van een bedrijf ervoor zorgen dat het gebruik van een wat minder lange werkbroek als niet gebruikelijk wordt beschouwd. Maar, wanneer je vaak werk verricht in een warme omgeving, is het meestal gebruikelijk dat een minder lange werkbroek voor werknemers is toegestaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een korte werkbroek?

Het gebruik van minder lange werkbroeken biedt vele voordelen. Denk hierbij aan hoe luchtig de werkbroek aanvoelt en hoe comfortabel de broek zit. Bovendien zitten er vakken in de broek waarin je veel kan opbergen, dat is een zeer belangrijk voordeel. Daarnaast heb je in een wat minder lange werkbroek meer bewegingsvrijheid dan in een normale, langere werkbroek. Wanneer je de hele dag bezig bent wil je namelijk wel genoeg ruimte hebben om je lichaam te kunnen bewegen. Ook voldoende stevigheid en bescherming zijn dan van belang. Een korte werkbroek geeft het voordeel dat je de broek niet te warm is, maar je het toch kunt dragen bij het verrichten van zwaar werk.

Een nadeel van het gebruik van een minder lange werkbroek is dat het je knieën minder bescherming biedt. Hierdoor beschadigen je knieën wellicht sneller dan normaal. Ook beschermen kortere werkboeken je knieën en benen slechter tegen de zon dan langere werkbroeken. Hoewel dit een nadeel kan zijn, kan dit ook gemakkelijk worden opgelost door je goed in te smeren met zonnebrand. Zo ervaar je toch nog alle voordelen van een minder lange werkbroek.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een kortere werkbroek?

Er zijn bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een werkbroek. Zo zijn er voor dames andere eisen dan voor heren. Voor dames is het fijn als een werkbroek een vrouwelijke pasvorm heeft. Daarnaast kan een achterpand dat verhoogd is en een taille die je zelf kunt verstellen zeer geschikt zijn voor dames. Voor de rest heeft de minder lange werkbroek voor dames dezelfde eigenschappen als de minder lange werkbroek voor heren.

Wanneer de minder lange werkbroek goed past, je goede functionaliteiten geeft én over genoeg opbergvakken beschikt, heb je een geschikte werkbroek gevonden. Andere middelen om je werkbroek nóg comfortabeler te maken, zijn bijvoorbeeld accessoires. Accessoires kunnen erg functioneel zijn. Denk hierbij aan het gebruik van kniestukken, swingpockets, etcetera.

  • 1. Kniestukken. Kniestukken kunnen zeer geschikt zijn wanneer je vaak op je knieën werkt. Het maakt het werk comfortabeler en biedt meer bescherming voor de knieën. Bovendien zijn er ook kniekussens voor wanneer je gedurende het werk voortdurend op je knieën zit.
  • 2. Swingpockets. Om meer spullen in je broek op te kunnen bergen, kun je swingpockets gebruiken. Vaak is er te weinig opbergruimte om je spullen in op te bergen, waardoor swingpockets een goede oplossing hiervoor kunnen zijn. Het voorkomt het vaker op en neer lopen en het verplaatsen van spullen, wat langer duurt dan nodig is. Door de swingpockets vast te maken aan de minder lange werkbroek, creëer je meer opbergruimte, wat het werken erg efficiënt maakt.

Al met al kan het dragen van een minder lange werkbroek vele voordelen bieden, wanneer je werkgever het toestaat om een minder lange werkbroek te dragen. Zo zit de werkbroek comfortabeler en voelt het lichter aan. Bij warmere temperaturen is een minder lange werkbroek zeer geschikt, omdat het wel de bescherming biedt die je nodig hebt. Daarnaast geeft het je meer bewegingsvrijheid dan een langere werkbroek. Hoewel het vele voordelen biedt, biedt het ook enkele nadelen. Denk hierbij aan het sneller beschadigen van de knieën en benen, bijvoorbeeld doordat het voortdurend bloot wordt gesteld aan de zon. Deze nadelen hoeven geen groot probleem te zijn. Bovendien zijn er nog meer opties om je werkbroek nog meer functionaliteiten te geven, zoals extra opbergruimte en het gebruik van kniestukken.