Zweedse klompen

Wij hebben een ruim assortiment met verschillende Zweedse klompen. Kenmerkend aan dit type klomp is dat de klompen een houten zool hebben welke voorzien is van een lederen kap. De Zweedse klompen worden in diverse branches gebruikt en zijn uiterst comfortabel. Zweedse klompen dames of heren kopen? Dan ben je bij Shoeplace op de juiste plek.

Filter Toont 1 - 20 vd 36 producten
Sorteren
Merk
Maat
Kleur
Voor wie?
Gevoerd
Prijs
Show Filters

Resultaat 1–20 van de 36 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–20 van de 36 resultaten wordt getoond

Zweedse klompen kopen

Net als onze medische klompen zijn Zweedse klompen ook gericht op comfort en veiligheid. Deze houten schoenen zijn dus niet alleen visueel aantrekkelijk, maar blinken ook uit op het vlak van gezondheid en bescherming tegen de meest uiteenlopende weeromstandigheden. Zweedse klompen kopen welke gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout en leer? Neem dan zeker een kijkje tussen de producten. Daarnaast zijn onze Zweedse klompen ook geschikt voor de mensen die veel waarde hechten aan het milieu. Zo wordt dit soort Zweedse muilen deelsmet de hand gemaakt, wat past bij de visie van deze mensen.

Zweedse klompen voor dames en heren

De klassieke rol van klompen is om als werkschoenen te dienen. De Zweedse klompen dames en heren hebben een breed voetbed waar de voet comfortabel inzit. Dit zorgt er vervolgens voor dat de voet niet moe wordt. Mijnwerkers en boeren, huisvrouwen, krantenverkopers, herders en fabrieksarbeiders droegen graag hun klompen en waren blij met het hoge comfort. De comfortabele schoenen zijn ondertussen ook populair bij de medische wereld. Meestal zijn ze helder wit, passend bij de werkkleding van artsen en verpleegkundigen. Maar hoe zit het met deze schoenen in andere beroepen? Bijvoorbeeld in een “normaal” kantoor? Niet alleen in Scandinavië, maar overal in Europa is dit niet langer een no-go, vooral voor dames. Mannen moeten het op dit moment helaas nog steeds zonder zulke comfortabele lage schoenen op kantoor.

De verscheidenheid van de Zweedse klompen

Waar in het verleden de klompen maar in een paar varianten verkrijgbaar waren, hebben fabrikanten er tegenwoordig veel over nagedacht en een breed scala aan producten ontworpen die de moeite waard zijn om te zien. Zweedse klompen kopen is niet alleen meer weggelegd voor de tuinier, de klusser …. Iedereen kan nu een passend ontwerp vinden.

Ze hebben een lange geschiedenis

Als we op zoek gaan naar de oorsprong van deze Scandinavische klompen, kunnen we getuige zijn van de ongelooflijke carrière van de eenvoudige klompen en ze leren kennen in nieuwe, soms onverwachte rollen. Het eerste inzicht in de geschiedenis van de comfortabele klompen is al verrassend: de Zweedse klompen komen niet eens uit Zweden en zelfs niet uit Scandinavië. Hun thuis is wat zuidelijker, namelijk op de Britse eilanden. Bovendien hebben de huidige Schwedenclogs nauwe verwanten in Nederland. De Nederlandse sympathieke houten klompen houden je voeten ook voor eeuwig warm. Omdat de noordelijke vrouwen en mannen zich vooral zorgen maken over alle praktische zaken, hebben ze het ingenieuze schoenmodel overgenomen. Inmiddels zijn de klompen onderdeel geworden van de Scandinavische levensstijl en hebben ze zelfs een indrukwekkende carrière gemaakt in de modewereld.

Lang leve de diversiteit!

Het basisprincipe is eeuwenlang hetzelfde gebleven. Het zijn brede, comfortabele lage schoenen, gesloten aan de voorkant, de hiel is vrij. Sommige modellen zijn uitgerust met een hielriem voor meer ondersteuning. De zool met een lage hak is meestal gemaakt van hout, vaak gebeitst en gelakt. De voorkant wordt met nagels of klinknagels aan de zool bevestigd. De klompen zijn gemaakt van een breed scala aan materialen. Vooral het originele hout wordt vandaag de dag zelden gebruikt. Wat comfortabel aanvoelt, de schoenen comfortabel maakt en “praktisch” blijkt te zijn, mag gebruikt worden. Naast de klassieke kleuren zwart of wit, zijn opzichtige tinten en kleurrijke patronen toegestaan. Want kleuraccenten maken deel uit van een echte Scandinavische look!

Klompen en Mode

De klompen zijn allang in de modewereld terechtgekomen en hebben de catwalks veroverd. Ze passen verrassend goed bij verschillende outfits. Het ontbreekt de robuuste schoenen lederen klompen helemaal niet aan elegantie. Je kunt de Zweedse klompen zelfs dragen met een avondjurk op voorwaarde dat het een van de meer nobele modellen is.

Toch mooier vrijetijds- en werkkledij

Natuurlijk is er niets tegen het dragen kleding van dure merken of andere merken met een skinny jeans of met een wijde linnen broek. Maar een casual T-shirt en een eenvoudige, sympathieke uitstraling is perfect bij je klompen. Nog een belangrijke regel voor het dragen van deze schoenen: ze zien er het beste uit op een blote voet.

Ideaal voor vrije tijd

Je kunt de Zweedse klompen kopen om te dragen tijdens je vrije tijd. Thuis na het werk, tijdens het tv-kijken, tijdens het koken, in de tuin of op vakantie. Het zou gewoon te erg zijn om deze schoenen alleen in de winter en alleen thuis te dragen. De “Schwedenclogs” zijn allrounders en juist daarom zijn ze zo uitbundig geliefd. Op een feestje, bij het zwembad, tijdens het tuinieren, winkelen of het huishouden, de klompschoen kan elke taak aan en er is voor elke gelegenheid een passend model. Als je na een uitgebreide vergelijking een of meer geschikte klompen gevonden hebt, kun je ze direct bestellen.