Houten klompen

Houten klompen ook wel traditionele klompen genoemd zijn echte oer Nederlandse klompen. Wij hebben de originele houten klompen van het merk Nijhuis in ons assortiment. Onze klompen worden op ambachtelijke wijze gefabriceerd in de Nijhuis klompen fabriek.

Filter Toont 12 producten
Sorteren
Merk
Maat
Kleur
Voor wie?
Gevoerd
Prijs
Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Houten klompen: de voordelen, soorten en leuke weetjes

Houten klompen behoren tot een traditionele soort schoeisel dat in Nederland nog steeds populair is. Sterker nog: houten klompen, ook bekend als traditionele klompen, zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Een groeiend aantal mensen kiest ervoor om zo nu en dan hun traditionele klompen aan te trekken en er lekker klassiek bij te lopen. Maar hoe lang bestaan klompen eigenlijk al? Waarom zijn klompen zo geliefd bij veel mensen? Welke voordelen heeft het dragen van de houten klompen uit onze collectie? En welke soorten houten klompen kopen is via onze webshop mogelijk? Lees snel verder om het antwoord op deze vragen te ontdekken!

Korte geschiedenis van klompen

Klompen van hout zijn al heel oud. Historici hebben hier onderzoek naar gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat klompen al zo’n 800 jaar gebruikt worden. In de Middeleeuwen vervingen ze houten sandalen, omdat klompen sterker zijn, langer meegaan en ook lekkerder lopen. Veel klompen uit de Middeleeuwen zijn er echter niet gevonden. Vaak stookte men, als de klompen versleten waren, het hout in de kachel om er nog wat warmte van te hebben. Wel zijn er in de steden Amsterdam en Rotterdam diverse klompen aangetroffen. De klompen die daar aangetroffen werden bij opgravingen dateren uit de decennia 1230 en 1280.

Vanaf de vijftiende eeuw nam de kwaliteit van klompen sterk toe, omdat ze vanaf toen uit één stuk hout gemaakt werden. Hierdoor nam de populariteit van klompen ook razendsnel toe en werden ze steeds meer gemaakt en verkocht.

Alle voordelen van houten klompen dragen op een rijtje

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 200.000 klompen per jaar geproduceerd. Een indrukwekkend aantal. Dat er nog steeds veel mensen zijn die ambachtelijk gemaakte klompen dragen, heeft te maken met de diverse voordelen die houten klompen kopen heeft. In de eerste plaats is de pasvorm van klompen ideaal. Ze zijn op een speciale, orthopedische wijze ontworpen, zodat ze goed passen en lekker zitten. De voeten worden goed ondersteund, zodat ze niet kunnen uitzakken en de kans op eeltvorming en andere voetproblemen geminimaliseerd wordt. Wil je dus graag ergonomisch verantwoord schoeisel om je voeten hebben zitten, dan zijn klompen een uitstekende keuze!

Ten tweede hebben op ambachtelijk gemaakte klompen als pluspunt dat ze lekker fris zijn. Ze bieden ruimte rond de voeten, waardoor zweet snel verdampt. Klompen zijn dan ook de ideale keuze voor mensen die last hebben van zweterige voeten.

In de derde plaats worden klompen van goed isolerende houtsoorten gemaakt, meestal van het hout van de populier of de wilg. Dit helpt om de voeten lekker warm te houden in de winter, maar tegelijk ook fris en koel in de zomermaanden.

Als vierde plusplunt van de klomp geldt de robuustheid en de optimale veiligheid die deze schoenen te bieden hebben. Mocht er onverhoopt iets zwaars op je voeten vallen, dan wordt je door de klompen beschermd en bezeer je je niet. Niet voor niets dragen tal van boeren, bouwvakkers en stratenmakers ambachtelijke gemaakte klompen beroepsmatig, om zichzelf tegen vallende voorwerpen of het stoten van de tenen te beschermen. Klompen beschermen de voeten en tenen namelijk optimaal. Ze zijn uitvoerig getest door de ARBO en hebben om die reden sinds 1997 een CE-certificering als erkende veiligheidsschoenen.

Ten slotte is de keuze aan soorten klompen nog een aantrekkelijk voordeel van dit type schoeisel. Traditionele klompen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en soorten. Vaak zijn ze prachtig beschilderd met regionale of provinciale symbolen, vlaggen en figuurtjes. Om deze reden zijn vooral toeristen gek op het kopen van een paar klompen in Nederland, bijvoorbeeld klompen uit Volendam, Drenthe of Friesland.

De soorten klompen die je in ons assortiment kunt aantreffen

Zoek je stoere, ambachtelijk gemaakte klompen van topkwaliteit, dan kun je met ons brede assortiment handgemaakte klompen je hart ophalen. Onze collectie klompen is breed en biedt volop keuze. Elk paar klompen dat wij aanbieden, is met grote zorg gemaakt door de professionele Nijhuis klompenfabriek. Deze veelgeprezen fabrikant van klompen staat bekend om zijn kwaliteit, duurzame werkwijze en prachtige klompmodellen. Nijhuis Klompenfabriek bestaat sinds 1938 en geldt als de grootste klompenfabriek ter wereld.

Als je houten klompen kopen wilt uit onze collectie, kun je voor diverse modellen en uitvoeringen terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze prachtige klompenpaar in de authentieke kleur geel, die slechts 29,95 kosten, of van onze schattige rode kinderklompen? Populair zijn ook onze klompen met daarop provinciale vlaggen, zoals onze klompen met de vlag van Groningen, de vlag van Drenthe of met de Friese vlag. Verder verkopen wij leuke blauwe en groene kinderklompen en klompen die extra geïmpregneerd zijn en daardoor extra lang mooi blijven.

Bekijk al onze houten klompen en bestel gemakkelijk online

Kijk gerust rond in onze webshop, want de keuze die wij bieden is ruim. Kies jouw favoriete paar klompen en bestel ze voordelig online. Mocht je nog vragen hebben, bel ons dan op of vul ons online contactformulier in.