Schoenspanners

Houd je schoenen in optimale vorm met schoenspanners. Iedereen heeft wel een stel schoenen in de kast staan waar je heel zuinig mee om wilt gaan. Het kan zijn omdat aan deze schoenen een aardig prijskaartje heeft gehangen of dat dit schoenen zijn die je niet vaak wilt gebruiken, maar wel op een zo net mogelijke manier op wilt bergen. Wij hebben daarom voor elke schoen de juiste schoenspanner.

Filter Showing the single result
Sorteren
Merk
Maat
Gevoerd
Prijs
Show Filters

Enige resultaat

Show Filters

Enige resultaat

Wat is een schoenspanner en waar dient het voor?

Maar hoe werkt een schoenspanner precies en waarom vinden vele mensen het ideaal om een spanner te gebruiken? Waar is een schoenspanner van gemaakt en hoe kies je voor de juiste schoenspanner voor jouw schoenen? Met de spanner zorg je ervoor dat het leer of het materiaal van de schoenen in een mooie staat blijven. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het in de vorm blijf zoals je de schoen aan zou willen trekken. Vaak merk je dat schoenen wat indeuken wanneer je deze een lange tijd niet draagt of wanneer je de schoen een lange tijd laat staan. Dit komt omdat het leer of andere materialen zich snel terugtrekken. Dan maar niet te spreken wanneer er een object op de schoen valt of wanneer je er per ongeluk op stapt, waardoor het weer moet worden uitgedeukt voordat je de schoen kan dragen. Dit is natuurlijk allesbehalve ideaal. Daarom zijn er spanners uitgevonden die dit probleem tegengaan. Met de spanners wordt ervoor gezorgd dat de schoenen precies zo in vorm blijven zoals je ze graag zou willen.

De werking van een spanner is vrij simpel. Om dit goed uit te leggen, is het belangrijk dat je weet hoe een schoen gemaakt wordt. Zo weet je ook hoe een schoen zich zal gedragen wanneer het niet gespannen wordt. Wanneer een schoen gemaakt wordt, dan trekt de schoenmaker de leer strak op een leest. Daarmee wordt het leer gespannen. Vervolgens wordt de schoen geheel in de pasvorm gevormd zoals het gewenst is. Door leer strak te trekken ziet het er mooi uit en is de pasvorm ook helemaal perfect wanneer de schoenen gedragen worden. Omdat leer zich makkelijk terug kan trekken, kan het vaak voorkomen dat je de schoenen niet meer zo lekker zitten als wanneer je de schoenen net hebt gekocht. Daarnaast zal je ook merken dat leer wel eens beschadigd kan raken. Dit gebeurd meestal wanneer de schoenen vaak worden gedragen. Er komen dan kreukjes in het leer. Dit zal je goed merken bij de punten van de schoenen. Door gebruik te maken van een spanner zorg je ervoor dat het leer goed gespannen blijft. Het is daarom ook aan te raden dat je altijd een spanner in de schoenen plaatst wanneer je er net op hebt gelopen omdat de leer dan nog warm is en daardoor ook goed rekbaar.

Hoe werkt de spanner?

Als je de spanner goed bekijkt, dan bestaat de standaard spanner uit drie delen. De neus, de hiel en het middelste gedeelte. Dit is vaak hoe de standaard houten schoenspanners eruitzien. Daarnaast heb je ook houten schoenspanners die niet voorzien zijn van een uitgebreid mechanisme. Deze spanners kun je het beste zien als een houten blok in de vorm van de schoenen. Deze kun je vervolgens in een van de schoenen plaatsen zodat deze strakgetrokken blijven en daardoor dus goed in vorm. Naast deze versies heb je ook versies die nog meer geavanceerd zijn en die eventueel kunnen zijn gemaakt van plastic. Deze luxere versies hebben ook in de neus een spanmechanisme waarmee dus de moeilijkste gebieden (dus de neus van de schoen) goed wordt beschermd tegen inzakken of tegen schade. De meeste spanners worden aangeboden in gecombineerde maten, waaronder 40-41 of 42-43.

Voor welke spanner kun je het beste kiezen?

Het is niet belangrijk of je wilt gaan voor een luxe en daardoor duurdere spanner, maar het is wel belangrijk dat de spanner goed in de schoen past. Een goede spanner zorgt er namelijk voor dat de schoen goed opgevuld is waardoor het materiaal van de schoen goed wordt uitgerekt. Het is vooral belangrijk dat de hiel van de schoen goed wordt opgevuld en dat de neus ook volledig wordt opgevuld. Door deze twee plekken goed op te vullen, zorg je ervoor dat de volledige schoen wordt aangespannen en dat het leer van de schoen strak komt te staan. Een van de meest

ongeschikte soorten spanners zijn de spanners waarbij er een bol wordt geplaatst in de hiel. Deze bol zorgt er namelijk niet voor dat de hiel volledig wordt opgevuld waardoor het doel voorbij wordt gestreefd.

Een ideale spanner kopen

In dit aanbod vind je tal van spanners die je helpen om je schoenen in de juiste pasvorm te houden. Zelfs je meest kostbare schoenen blijven goed in vorm en daarnaast blijven je schoenen goed bewaard en netjes. Kies voor de spanner die het beeste past bij jouw schoenen en ga ook voor het behoud van mooie schoenen. Naast de houten schoenspanner kan je hier ook terecht voor de meer luxere versies.